Här får du chansen att upptäcka mer om dig själv och om andra. Konfirmandtiden är ett unikt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna fundera på några av livets viktiga frågor om mål och mening. Du får lära dig mer om kristen tro och om kyrkan. Testa och fundera på vad du tänker om; tro och tvivel, vänskap, kärlek, livet och döden. Finns det något mer än det vi ser, kan ta på och bevisa.

Det blir en mycket speciell tid i ditt liv. Vi förutsätter inte att du som anmäler dig till konfirmandtiden tror på Gud. Vi förutsätter inte heller att du kommer att göra det, men vi vill ge dig en chans att ta reda på vad kristen tro handlar om. Det gör vi tillsammans bland annat genom diskussioner, bild, musik och drama.

Konfirmandtiden handlar även om att träffa nya kompisar, flera vänner och fördjupad vänskap.

Du är välkommen precis som du är, troende, tvivlande, tyckande, tvekande… Är du inte döpt kan du ändå börja som konfirmand för det finns tillfällen till dop under konfirmandtiden. Du kan också delta under hela konfirmandtiden utan att sedan konfirmeras om du kommer fram till det. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan för att bli konfirmand.

Det finna olika alternativ med olika upplägg för konfirmandtiden. Välj det alternativ som passar dig bäst. Vårt mål är att det ska finnas alternativ för alla som vill vara med. Funktionshinder, ekonomi eller annat får inte vara ett hinder för att konfirmeras. Hör av dig om du vill att vi ska hitta en lösning som passar dig.