Söndag 11 augusti

Igår så var det kärlekstema. Efter lunch så skulle vi alltså ha ett bröllop. Magda och Sofia skulle gifta sig. De vigde sig i ladan och allt var jättefint. Efter detta så hade vi fördrinkar vilket följdes av en 3-rätters middag. Våra ledare var servitriser. Vi dansade vals och bugg, folk höll tal till brudparet och det bjöds på sång. Vi hade det väldigt trevligt. Efter bröllopsmiddagen så tog vi det lite lugnt och spelade en omgång varulv. På kvällen så hade Simon en fin andakt och vi gick sedan och la oss.

Idag så är det Söndag och det är då även vilodagen. Därför fick vi sovmorgon till kl 9. Vårt första pass idag började kl 10.30 och då var vi i 3 grupper som skulle skapa en verkstadsgudstjänst. Vi hade Gudstjänsten efter planerandet vid friluftskyrkan. Nu har vi knös.

Dagens bloggare: Nicole, Kasper, Frida, Hanna och ledarna Clara och Linnea

Lördag 10 augusti

Hej alla föräldrar!

Igår efter knös-grupperna hade vi pax och efter det fortsatte vi med ett eftermiddagspass om "När livet gör oss ont". Vi pratade om sorg och om vad kyrkan tror händer efter döden och vad vi vet om döden, alltså processen från att någon dött tills att personen begravs.

På kvällen efter att vi ätit tacos så lekte vi lekar, så som Sardinen,Skjuta älg och Stöten och Familjen Olsson. På kvällen hade vi en känslofylld andakt där nästan alla grät under och efter.

Idag är temat kärlek och när vi kom till matsalen efter morgonens andakt så hade ledarna pyntat rummet med hjärtan och komplimanger. På en av väggarna har alla ett pappershjärta med sitt namn som man kan skriva komplimanger på. Under förmiddagen har vi haft en uppgift om olika steg i en kärleksrelation och Anders har pratat om vigsel. Idag fyller konfirmanden Hanna år!

Senare idag väntar "bröllop" mellan Magda och Sofia och vi alla har fått en slumpvis roll som man ska skådespela under ceremonin och trerättersmiddagen.

m.v.h dagens bloggare Sabina, Lina , Linnea, Malte och ledarna Alva och Simon.

Fredag 9 augusti

Efter lunch så hade vi "pax''. Det var väldigt avslappnande och man fick en skön vilostund. Sen delades vi in i fyra olika grupper, och fick göra fyra olika aktiviteter. Det var bön som var kopplingen till aktiviteterna. Hjälp, förlåt och tack. Sen hade vi walk the talk då man delades in två och två fast med en ledare. Meningen med det var att gå runt under en viss tid och prata om vad som helst med varandra. De som inte gick fick spela sällskapspel inomhus med Matilda och Sanna.

Fredagen började som vanligt med en härlig frukost och sedan andakt. Temat för dagen var "när livet gör oss ont". Det första morgonpasset bestod av fyra olika stationer där vi pratade om olika saker som rör temat. Vad som händer efter döden, både vad vi vet och inte vet, mänsklig och naturlig ondska samt hur ondska kan visa sig i olika bilder. 

Magda, Hugo, Vendela, Ellen, Johanna

Torsdag 8 augusti

Hej! Idag är det 8/8, och dag 5 på lägret.

Igår hade vi Jesuvandring på eftermiddagen. Då gick vi runt och kollade på små teatrar om Jesus liv som ledarna gjorde. Innan det hade vi avslappning, som vi kallar för pax (frid på latin). Det är som meditation, vi ligger på filtar och plädar på golvet i ladan. Efter middagen hade vi femkamp, där målet var att hitta ”cirkusdirektören”. Man blev uppdelade i grupper, och skulle göra olika uppgifter som till exempel gå på lina, hitta en flaska i vattnet eller minnas saker på en duk.

Idag är temat bön, så på förmiddagen hade Anders en föreläsning om hur man ber och varför. Vi hade en workshop där vi skrev egna böner, fick läsa olika böner och sitta i tystnad.

//Maj, Julia, Sofia, och Elias

Onsdag 7 augusti

Igår efter Knös hade vi pax (vila). Efter pax skulle det vara brännboll men det började regna. Istället lekte vi flörtleken då några personer ska sitta på stolar i en ring och alla ska ha en person bakom sig ståendes. en stående person har ingen som sitter på stolen framför hen och ska då försöka flörta till sig en sittande person för att inte vara ensam. Efter flörtleken hade vi middag, hamburgare. Efter detta fick vi våra mobiler ett tag och sedan hade vi en mysig filmstund, då vi fick godis, chips och saft. Vi kollade på The Greatest Showman. Sedan åt vi kvällsfika och efter detta var det andakt.

Idag så vaknade vi klockan 07.50 och hade morgongympa med Nelly som är dagens Domino (dagens ledare) och andakt med Simon. Efter detta hade vi pass med Anders om NT (nya testamentet), Jesu liv, då vi gick igenom vad Jesus gjort och vad han predikade om.

Hälsningar konfirmanderna!

Dagens bloggare: Frida, Hanna, Kasper, Nicole och ledarna Clara och Linnea.

Tisdag 6 augusti

Igår efter KNÖS-grupperna (konfirmandernas nödvändiga övriga sysslor) så hade vi pax som är ett avslappningsmoment. Efter lunch badade vi då det soligt och varmt på förmiddagen. På eftermiddagspasset gjorde samt målade vi våra gipsmasker som vi gjort tidigare under dagen. Man skulle måla utsidan så som man tror att andra ser på en själv och insidan av masken som man såg på sig själv. Det var kul att se och höra om hur alla såg på sig själva.

Igår kväll regnade det så vi var inomhus och lekte två lekar, Varulven och Soffan. Vi avslutade dagen med andakt, vilket vi har gjort varje dag både morgon och kväll.

Idag har Matilda haft pass om Gamla Testamentet under förmiddagen innan lunch. Nu efter KNÖS-grupperna ska vi ha pax igen vilket alla är taggade på!

Med vänliga hälsningar från alla konfirmander!

Dagens bloggare: Linnea, Sabina, Lina, Malte och ledarna Simon och Alva

Måndag 5 augusti

Igår kväll så fick vi höra att vi skulle på vandring i skogen men från ingen stans kom ledarna utklädda till pirater! Vi blev uppdelade i två lag, lag blå och röd. Vi började köra capture the flag och Anders åkte omkring med en drönare. Efter en lång och jämn match så var det lag röd som drog det längsta strået. Dem fick som pris en stor kista med godis och cholkadpengar.
Efter middagen gick vi till ladan för söndagskvällsmässa. Vi fick äta oblat och vin samt sjunga massa psalmer.

Idag fick vi göra gipsmasker på varandra två och två och det var blandande känslor. Vissa var lugna och vissa fick en klaustrofobisk känsla. Sedan var vi så varma så vi gick och badade vid stranden nedanför planen. Vattnet var ganska skönt men lite kallt.

/Johanna, Ellen, Magda, Hugo och Vendela och ledarna Benjamin och Nilla!

Söndag 4 augusti

Hej. Idag är vår första hela dag på lägret.

Det vi har gjort hittills är att vi har ätit mat oh lekt lekar. Vi har hade ett pass igår där vi pratade om budord och idag hade vi ett där vi pratade om jag- budskap.

Budorden är som regler man ska gå efter som man fick ifrån Gud.

Jag-budskap är att man måste lyssna på andras åsikter.

Igår lekte vi en lagtävling som hette Kaos. Man skulle hitta en papperstallrik med ett nummer på, där det även stod ett ord. När man fått rätt ord fick man ett konstigt uppdrag som kunde vara allt från en high-five till en geografisk fråga. Vi avslutade leken med att försöka fylla en stor hink med exakt en liter vatten. Eftersom vår grupp var först vann viJ

Våra rum blir betygsatta efter hur bra vi har städat dem, därför försöker vi att smöra för ledarna för att få extra poäng.

Vi har andakt varje morgon och kväll och det var mysigt men det var svårt och sitta på golvet.

Varje dag inleds med morgongymnastik, det är extremt jobbigt eftersom man är ruggigt trött.

Vi är uppdelade i grupper för att göra sysslor som vi växlar mellan varje dag. Bland annat diska, skriva blogg och städa.

// Julia, Maj, Sofia och Elias