Bra att veta om konfirmation

Vem kan bli konfirmand?

Konfirmand kan vem som helst bli. Först och främst riktar sig våra grupper till 05:or, det vill säga alla som fyller 15 år under 2020. För yngre och äldre ungdomar pratar vi om hur vi kan lägga upp det så att det blir bra för alla inblandade. Ta gärna kontakt!

Särskilda behov

I Vällingby kan alla konfirmeras. Om du har särskilda behov som ska tillgodoses under konfirmationstiden, till exempel en funktionsnedsättning, så löser vi det!

Att bestämma sig

Konfirmationsgudstjänsten går ut på att man under året har lärt känna kyrkan och församlingen och också i fortsättningen vill vara del av den. Upptäcker du att du ändå inte vill Konfirmeras – går det bra att hoppa av. Ingen i kyrkan blir besviken för det.

Andra församlingar

I Svenska kyrkan kan man välja fritt var man vill konfirmeras. Du som bor i en annan församling än Vällingby är välkommen till oss! Detsamma gäller för ungdomar från Vällingby som väljer att konfirmera sig på annan ort. Hör gärna av er till oss i alla fall, så kan vi se om vi kan stötta er…

Du som förälder är viktig

Ungdomar gör inte som vuxna säger utan som vuxna gör. Därför är du som är förälder oändligt viktig under konfirmationstiden. Det är viktigt att du stöttar ditt barns beslut. Med det vill vi gärna hjälpa dig. Dessutom ska du få så mycket information som möjligt om vad som pågår hos oss. Det löser vi med föräldramöten.

Ska man vara döpt?

Konfirmander ska vara döpta på konfirmationsdagen. Om man inte redan är döpt kan dopet ske under konfirmandåret.

Några av teman under konfirmandtiden

– Vänskap och relationer

– Gudstjänst och nattvard

– Sorg och glädje, gott och ont

– Gud, Jesus och den heliga Ande

– Kärlek, sexualitet och samlevnad

– Bibel och bön

– Människovärde och människosyn

– Miljö och rättvisa