Här kan du läsa lite om de konfirmationsalternativ som vi erbjuder i Vällingby församling.

stockholm night square.jpg

Chilla i Stockholm

Start: 10 oktober 2019

Temahelger: 16/11, 7/12, 15-16/2 och 28-29/3

Vårhelg med övernattning: en lö-sö i mars 2020

Konfirmation: 25 April 2020 i S:t Tomas kyrka

Med början i oktober träffas vi drygt två timmar varje torsdag, fram till April, med start kl. 18 (utom på loven). Varje vecka har sitt eget tema; tro, vänskap, ondska, kärlek, är några exempel som vi kommer att diskutera, skapa och fundera tillsammans kring. Naturligtvis så kommer vi att Chilla i Stockholm, i vår soffa men även på ett kortare läger någon annanstans i Stockholmstrakten. 


feet square.jpg

Sommarläger i Sverige

Förträffar: 7/12, 15-16/2, 28-29/3 och 16/5.

Läger: 1-12 augusti 2020

Konfirmation: 15 augusti 2020 i S:t Tomas kyrka.

Det bästa med sommaren är att åka på läger. Det är en sanning som vi i Vällingby tror stenhårt på; att få vara på en sommargård med nära till vatten och stora grönområden.

Konfirmationstiden börjar med upptakt i oktober. Sedan träffas vi några gånger under våren innan vi åker iväg på läger, för att lära känna varandra.

Det går inte att beskriva i ord de upplevelser och minnen man bär med sig från ett läger, alla människor man lär känna (gamla som nya), all god mat, alla skratt och tårar, gemenskapen, sångerna… Så det är bäst att du upplever det själv!


Greece square.jpg

Utforska Grekland

Temahelger: 7/12, 15-16/2 och 28-29/3.

Resa, hemmadagar: Juni 2020 (6 dagar i Grekland).

Konfirmation: Juni i S:t Tomas kyrka.

Det här alternativet är för dig som vill utforska både en storstad men även kunna bada i ljuvligt varma Medelhavet. Vi besöker platser som aposteln Paulus och några av de allra första kristna besökte. Besök och boende i Korinth. Vi funderar även över allt som är viktigt i livet: Vem är jag? Vad är meningen? Hur är man en god människa?

Dagarna i Grekland varvas med konfirmationspass, sevärdheter, utflykter med utmaningar och naturligtvis god grekisk mat.

Dagarna före och efter resan träffas vi i S:t Tomas kyrka, för att lära känna varandra, ha skoj och att bara få vara.