Hej!

Jag heter Matilda och arbetar som här i Vällingby församling. Jag har under många år mött konfirmander på läger och i veckogrupper. Jag tycker att det är lika roligt och givande varje år.

För mig så finns det mycket som ryms inom konfirmationen, det är olika förväntningar på vad som ska ske inom konfirmationen, både på läger och andra tillfällen där vi träffar på varandra. Några har åkt med för att få vänner, andra för att få vara med på ett roligt läger eller en resa, ytterligare en tredje grupp för att få mer kunskap om tro och Gud eller av alla tre anledningar. Det kan ju även vara så att det viktigt för familjen eller släkten. Oavsett allt detta har nästan alla efter lägret/året känt att de gjort det för sin egen skull. Kul läger, vänner och konfirmationspresenter är bonus. De har känt att de ”växt”.

Att få vrida och vända på några av livets frågor, vad är det att vara en vän, vad behövs i ett förhållande, vad är det att tro, det finns så många religioner och vad är speciellt med att vara kristen?  Att konfirmeras är inte att få färdiga svar på alla dessa frågor, men att ta tid för att fundera över vad du själv tycker och tänker. Men den allra viktigaste och finaste del av att konfirmera sig enligt mig är att man vara precis den man är. Under konfa tiden kan man släppa alla sina murar och bara vara sig själv.

Jag tycker att konfirmationstiden är så roligt, viktigt och innehållsrikt att alla ungdomar ska få uppleva detta. Många vet inte om att de vill konfirmeras. Lägret och/eller våra träffar är till för att du ska kunna veta om du vill konfirmeras och vad det är.

Ta reda på mer, här på sidan eller fråga någon som varit med i någon av våra grupper. Du får gärna höra av dig till mig du undrar över något.

Hoppas du har lust att vara Konfirmand i Vällingby.

Matilda Engdahl
Fritidsledare och konfirmandansvarig